XV konferencja naukowo-szkoleniowa z cyklu Terapia Żywieniowa XXI wieku pt. Żywienie Kliniczne – Jakość i Bezpieczeństwo organizowana przez prof. Sylwię Małgorzewicz, kierownik Zakładu Żywienia Klinicznego i Dietetyki GUMed, prof. dr. hab. Wiesława Kruszewskiego, kierownika Kliniki Chirurgii Onkologicznej GUMed oraz współorganizowana przez SKN Żywienia Klinicznego i Dietetyki GUMed to doskonała okazja do zapoznania się z najnowszymi doniesieniami naukowymi oraz do dyskusji w gronie ekspertów na temat kluczowych aspektów leczenia żywieniowego.
Wydarzenie stworzy przestrzeń do poszerzania wiedzy, inspirujących rozmów oraz integracji osób pasjonujących się tematyką żywienia klinicznego. W programie m.in. warsztaty i prelekcje uznanych specjalistów i praktyków terapii żywieniowej.
Dla studentów i doktorantów GUMed udział w konferencji jest bezpłatny.
Więcej informacji znajduje się na stronach https://www.konferencjagdynia.pl oraz na https://zywieniekliniczne.pl.